Sliačske kúpeľné poklady

Všetky kúpeľné miesta vznikajú v územiach, ktoré sú miestom výskytu jedinečných darov prírody. V Sliači ich nachádzame hneď v štyroch podobách. Prvé dve tvoria v podobe jedinečnej kombinácie vody a plynu základný pilier uhličitej liečby, na ktorej sú kúpele postavené. Kým tieto dva dary príroda starostlivo uchováva vo svojich hlbinách, tretí môžeme v plnej kráse obdivovať v podobne jedinečného kúpeľného parku. Tieto minerálne zdroje vychádzajúce na povrch Sliačskej zeme ako aj krásny park sú už dávnych vekov zužitkované pre dobro a zdravie človeka, ktorý ich dnes chráni vybudovaním takej technológie, aby slúžili pre jeho blaho a zdravie. Našim najvzácnejším pokladom sú ľudia. Ľudia ktorí sa starajú o vás.

 


Liečivá voda

Minerálna voda sliačskeho žriedla je stredne mineralizovaná liečivá voda izotermickej teploty 33,3 °C s vysokým obsahom CO2.
Unikátny prírodný žriedlový plyn je z 98 % tvorený oxidom uhličitým, a ako v jediných kúpeľoch na Slovensku bez akéhokoľvek umelého zásahu sa používa priamo na liečebné účely. Jeho bezkonkurenčný vplyv na organizmus je preto lekársky veľmi cenený.
 

Ľudia

Jeden z najvzácnejších pokladov Kúpeľov Sliač sú ľudia, ktorí sa starajú o liečbu ako aj pohodlie kúpeľných hostí. Odborný personál pod dohľadom primára navrhuje tú najefektívnejšiu liečbu. Personál hotela sa stará o príjemný zážitok z ubytovania v ikonických priestoroch kúpeľov a personál v gastre a službách zase o bohatú výživu tela i ducha, aj prostredníctvom kultúrnych a umeleckých podujatí, ktorými kúpele žijú.
 

Tradícia

História poskytovania kúpeľnej starostlivosti siaha v Kúpeľoch Sliač až do roku 1818. Sú historicky prvými kúpeľmi, ktoré boli vďaka jedinečnému prírodnému liečivému zdroju – liečivej vode určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Ikonický areál kúpeľov na prvý pohľad očarí nezameniteľnou eleganciou architektúry funkcionalizmu a uchváti svojou dobovou atmosférou. Kúpeľný hotel Palace aj kúpeľný park sú vyhlásené za národné kultúrne pamiatky.
 

Príroda

Veľkolepých 40 hektárov parku, ktorý je pre svoju unikátnosť zaradený medzi národné kultúrne pamiatky, dokonale podporia kúpeľnú liečbu v podobe ľahších prechádzok i aktívneho pohybu. Kúpeľný park láka na posilnenie tela a povzbudenie ducha aj prechádzkami po obľúbených srdiečkových trasách.